CAD Programılarından 3D Çizimlerinizi Nasıl .stl Dosyasına Çevirebilirsiniz?

stl
CAD Programılarından 3D Çizimlerinizi Nasıl .stl Dosyasına Çevirebilirsiniz?
Dijital ortamlarda çizdiğiniz objeleri 3 boyutlu çıktı almanız için neredeyse tüm 3 boyutlu yazıcı .stl uzantılı dosyalarla çalışıyor. Çoğu Cad programında da dosyalarınızı .stl olarak kaydedebilirsiniz. Aşağıdada yaygın olarak kullanılan programlarda dosyaları .stl olarak kaydetmenin yollarını yazıyoruz.

solidworks-logo


Solidworks
Options ‘ a tıklayıp Output as: Binary ‘ yi işaretliyoruz daha sonra
Unit: > Millimeters Resolution > Fine > OK olarak ayarlıyoruz.
File > Save As ‘ e bastıktan sonra dosya türünü .stl olarak ayarlıyoruz.


autocad 2014





AutoCAD
Komut olarak ”FACETRES” yazıyoruz FACETRES’ i 10 olarak ayarlayıp Komut olarak ”STLOUT” yazıyoruz. Objeleri seçip Y tuşuna basıyoruz veya Enter’a basarak binary STL format olarak kaydetmeyi kabul ediyoruz. Dosya adını girdikten sonra kaydediyoruz.

3dsmax





Autodesk 3ds Max (3D Studio MAX)
File > Export StereoLitho .stl türünü seçiyoruz daha sonra dosya adı girip Save Binary ‘yi seçip kaydediyoruz.

Google-SketchUp





Google Sketchup
Sketcup’tan .stl export etmeniz için Pro kullanmanız gerekiyor veya plugin yüklemeniz gerekli.
SketchUp da .stl kaydetmek için plugin’i buradan indirebilirsiniz.
İndirip yükledikten sonra çizimlerinizi .stl olarak kaydedebilirsiniz.
autodesk inventor_logo




Autodesk Inventor
Parçaları tek olarak veya montajlı halde aktarım yapabilirsiniz.
Öncelikle, Options’a tıklıyoruz. Format > Binary , Units > mm , Resolution > High > Save  adımlarını izleyerek kaydediyoruz.
Daha sonra, Manage tab > Update Panel > Rebuild All File > Save As > Save Copy As STL adımlarını izleyip, dosya ismini girip kaydediyoruz.

Rhinoceros3d-logo





Rhino
Rhino programında 3d baskı için .stl kaydetmeden önce ayarlamamız gereken bazı özellikler var. Mesh Export Options’a giriyoruz; Tolerance: 0.02 mm. Alternatif olarak detailed controls’a tıklayıp maximum angle’ı ayarlıyoruz: 30° Maximum distance edge to surface : 0.02 mm minimum intial grid quads : 16 check refine mesh’i işaretliyoruz ve diğer bütün ayarları 0′a ayarlıyoruz. STL Export Options Binary’ yi seçip Export Open Objects’teki işareti kaldırıyoruz. Eğer STL Export uyarı penceresiyle karşılaşıyorsak modelimizde hata vardır ve kaydetmemiz için bunu düzeltmemiz gerekiyor.
File > Export Selected or File > Save As Kaydedilecek objeleri seçiyoruz. Dosya türünü: Stereolithography (*.stl) olarak seçiyoruz. Dosya adını girip kaydediyoruz.
alibre



Alibre ( Geomagics)
Sırasıyla File > Export Save As > STL tıklıyoruz. Dosya adını girip kaydediyoruz.



bentley-microstation-256x144





Bentley Microstation V8
File > Export Dosya türünü .STL seçin. Bir iletişim kutusu beliriyor, Stroke Tolerance’ı 0.05 mm ye ayarlayıp Binary’ yi seçiyoruz. Export’a tıklayıp dosya adını girip kaydediyoruz.


Creo_Elements_Direct_gray


Creo Direct
File < Save Select’e basın > objeleri seçin ( veya All objects ‘e basın) dosya türünü STL olarak ayarlayın options’a tıklayın. ( 1- Check Binary , 2- Max Deviation Distance: 0.025 mm 3- Angle: 30) Dosya adını girdikten sonra kaydet tuşuna basıyoruz.

blender-plain



Blender
File > Export > STL adımlarını izledikten sonra dosya adını girip export STL’e tıklıyoruz.

creo parametric



Creo Parametric
File > Save a Copy STL türünü seçiyoruz > OK Coordinate System Standard ‘ ı seçip Check Binary Chord Height ‘ı 0 a ayarlıyoruz. Angle Control’ü Default olarak bırakıyoruz. Dosya adını girip kaydediyoruz.


IronCAD_New


Ironcad
Parçanın üzerine sağ tıklıyoruz ve Part Properties > Rendering Facet Smoothing ‘i 150 ye ayarlayıp  File > Export Select .STL adımlarını izleyerek kaydediyoruz.

autodesk revit





Autodesk Revit
Autodesk Labs’ın sitesinden STL Exporter’ı indirip Installer ı kullanarak kendi Revit programımızın versiyonuna uygun olanı yüklüyoruz (Buradan’da indirebilirsiniz). 3D modeli yükleyip, bir görünüş seçip External Tools > Export Makerware’i kullanarak dosyamızı ve ölçeğimizi ayarlayıp kaydediyoruz.

Detaylı bilgi için www.prototipyap.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3D BASKI İŞLEMİNDEN SONRA YÜZEY UYGULAMALARI

3d Metal Printerlardaki Gelişme