3d Metal Printerlardaki Gelişme

3D Metal yazıcılardaki gelişme heyecan uyandırarak devam ediyor. 3D metal printerların ucuzlamasının yanında mevcut lazer teknolojilerine göre 100 kat daha hızlı olacaklar. Geniş ürün yelpazesinin yanında çok farklı sektörlerde büyük ölçekli üretime uygun olacaklar.

DESKTOP METAL firması iki girişimci tecrübeli mühendis tarafından kuruldu ve birkaç ay içinde 115 milyon dolar bütçe ile başladıkları sektörde 210 milyon dolar ulaşmayı başardılar. DESKTOP METAL firmasının amcı 3d yazıcıların stüdyo içerisinde ve seri imalatta ulaşılabiliyor olmasını sağlamak.İki sistem var; Mühendislik gruplarının ucuz metal ile kolayca prototip olmasını sağlayan bir stüdyo sistemi ve seri üretime yönelik daha büyük ölçekli üretim sistemidir.

Studio Furnace

Masaüstü Metal Stüdyo makineleri ofis kullanımında mevcut lazer sistemlerinden daha ucuz ve pratiktir. Stüdyo makineleri, havalandırma, solunum cihazları gerektirmeden hemen hemen her yerde satın alınabilir ve yerleştirilebilirler ve tehlikeli metal tozu oluşturmazlar ayrıca lazerleri tehlike teşkil etmezler. Desktop Metal'in Stüdyo makineleri, ABS plastik kullanan FDM 3B yazıcılara çok benzer. Bakımları düşüktür , kullanımı kolay ve ek personel gerektirmezler.


Studio Printer

Metaller çubuk olarak polimerler ile bağ kurmuş  kartuşların içinde gönderilir. Çok fazla metal seçeneği vardır. Temel olarak bir Metal Enjeksiyon Döküm  sisteminde kullanabileceğiniz herhangi bir şey; 4140 kromlu çelik, alüminyum, bakır, bronz, bir dizi paslanmaz çelik, Hiperco 50 manyetik, titanyum ve 200'den fazla diğer alaşımı içerir.

Detaylı Bilgi İçin 

www.prototipyap.com


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

CAD Programılarından 3D Çizimlerinizi Nasıl .stl Dosyasına Çevirebilirsiniz?

3D BASKI İŞLEMİNDEN SONRA YÜZEY UYGULAMALARI